POLİÜRETAN ZEMİN KAPLAMASI ISONEM PU FLOOR iki bileşenli, solvent bazlı, renkli, poliüretan esaslı, kendiliğinden yayılan sert-elastik özellikte zemin kaplamasıdır.
Kullanım Alanları - Üretim ve depolama tesisleri, imalathaneler vb. yerlerde bulunan endüstriyel zeminlerde çatlak köprüsü kurma özellikli düzgün yüzeyli kaplama olarak,
- Islak çalışma alanları (gıda ve içecek sanayi vb), otopark döşemeleri ve yükleme rampaları vb. yerler için kumla köreltilebilen kaydırmaz taşıyıcı kat olarak,
- Kumla köreltilmiş ara katlar üzerine son kat kaplama olarak,
- Normal- orta ağırlıkta mekanik ve kimyasal etkiye maruz kalabilir.
Özellikleri / Avantajları - Esnek ve sert-elastiktir,
- Çatlak köprüsü kurabilir,
- İyi kimyasal ve mekanik dayanıma sahiptir,
- Kaydırmaz yüzey elde edilebilir,
- Sıvıları geçirmez,
- Uygulaması kolaydır,
- Kolay temizlenir,
- Ekonomiktir,
Teknik Özellikler Yapı/ Görünüm: Reçine- A bileşeni: renkli, sıvı Sertleştirici – B bileşeni: şeffaf, sıvı Renk: İstenen renklerde Uygulanacak Zeminin Sıcaklığı: +10°C - +30°C Karışım Ömrü (Kullanma Süresi) : 40 – 60 dakika Üzerinde Yürünebilme Süresi: Min 24 saat Tam Kürlenme Süresi: 7 gün Yoğunluk: Karışım A:B (dolgusuz): 1,3 kg/l Karışım (A+B:C= 1,8:1 dolgulu): 1,8 kg/l Yoğunluk bilgileri +23 oC için verilmiştir.
UYGULAMA BİLGİLERİ
Yüzey Kalitesi: Beton yüzey temiz, sağlam ve yeterli basınç dayanımına sahip (minimum 25 N/mm²), minimum çekme dayanımı (pull off) 1.5 N/mm² olmalıdır. Yüzey temiz, kuru ve kir, yağ, kaplama, yüzey kür malzemeleri gibi yabancı maddelerden arındırılmış olmalıdır. Şüphe durumunda bir deneme uygulaması yapınız.
Yüzey Hazırlığı: Beton yüzeyler aşındırıcı ekipmanlar kullanılarak çimento şerbetini kaldırarak açık gözenekli bir yüzey elde edecek şekilde hazırlanmalıdır. Zayıf beton uzaklaştırılmalı, delikler tamamen açık hale getirilmelidir. Yüzey tamirleri, boşlukların/deliklerin doldurulması ve yüzeyin düzeltilmesi ISONEM M 03 Tamir Harcı ile yapılmalıdır. Beton veya şap yüzeyler astarlanmalı veya düzgün yüzey elde edilecek şekilde tesviye edilmelidir. Yüzeydeki yüksek yerler aşındırarak, zımparalanarak temizlenmelidir. Tüm toz, gevşek ve oynak parçacıklar ürünün uygulamasından önce fırça ve/veya elektrikli süpürge ile yüzeyden uzaklaştırılmalıdır.
Uygulama Koşulları/ Sınırlamalar
Ortam Sıcaklığı Min. +10 °C; maks +30°C Yüzey Rutubeti ≤ %4 ağırlıkça rutubet içeriği Rölatif Hava Rutubeti En fazla %70 Çiğ Noktası Yoğuşmaya dikkat edilmedir. Kaplama yüzeyinde yoğuşma veya kabarcık riskini azaltmak için yüzey ve kür almamış kaplama, yoğuşma noktasının en az 3oC üzerinde olmalıdır.
Uygulama Talimatları
Karışım A Bileşeni: B Bileşeni = 16,8 : 1,2 (ağırlıkça) Karıştırma Süresi Karıştırmadan önce A bileşenini kendi içinde mekanik olarak karıştırınız. B bileşenini A bileşenine ekledikten sonra düzgün yayılı bir karışım elde edene kadar 2 dakika boyunca sürekli olarak karıştırınız. A ve B bileşenleri karıştırıldıktan sonra isteğe göre ilave edilebilecek C bileşenini ekleyiniz (18 kg set için 10 kg C komponent önerilmektedir) ve düzgün yayılı bir karışım elde edene kadar 2 dakika kadar daha karıştırınız.
Karıştırma Ekipmanları ISONEM PU FLOOR elektrikli karıştırıcıyla (ykl 300-400 dev/dak) veya başka uygun bir mekanik karıştırma aleti ile karıştırılmalıdır. Uygulama yöntemi/ Ekipmanlar: ISONEM PU FLOOR istenilen kalınlık elde edilecek şekilde rulo, püskürtme tabancası veya dişli mala yardımı ile uygulanmalı, ortam koşullarına göre kaplama uygun kıvama geldiğinde gerekli ise kirpi rulo ile havası alınmalıdır.
Sarfiyat: Uygulama yöntemine, yüzey porozitesine, profiline, tesviyedeki farklılıklara ve zayiata bağlı olarak değişiklik gösterir. Ortalama 0,5 - 1 kg/m² (rulo uygulaması) Ambalaj: A komponent: 8,4 kg, B komponent: 0,6 kg A+B:bileşenleri 9 kg kullanıma hazır set Depolama Koşulları/ Raf Ömrü: Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajında, kuru ortamda +5°C ve +30°C arasında depolandığında raf ömrü üretim tarihinden itibaren 12 aydır. |